Νέες κυκλοφορίες (part 14) από The Mysterines, Trupa Trupa, Fontaines D.C. , Poison Ruïn, Tha Retail Simps

 Μπορεί το blog να έχει να ανανεωθεί 3 βδομάδες (various life matters) αλλά αυτό προφανώς και δε σημαίνει ότι έχει σταματήσει και η παραγωγή καλής μουσικής. Ακόμα 5 νέες κυκλοφορίες του 2022 που πραγματικά αξίζουν:

71. The Mysterines - Reeling (Fiction Records)
















Ένα από τα καλύτερα ντεμπούτα album των τελευταίων χρόνων. Ένας από τους πιο εντυπωσιακούς δίσκους της χρονιάς. Οι The Mysterines μου έσκασαν από το πουθενά και μ' άφησαν να παραμιλάω. Τέτοια ωριμότητα συνθέσεων και εκτέλεσης συνήθως δεν πάει χέρι χέρι με πρωτοεμφανιζόμενες μπάντες. Κι όμως το Reeling είναι ένας αψεγάδιαστος indie/alternative/post punk δίσκος που θα φέρει στο νου σύγχρονες μπάντες όπως οι Idles αλλά (κυρίως) μεγαθήρια όπως η PJ Harvey (των 3 πρώτων δίσκων της). Δεν υπάρχει κάτι να κλέβει την παράσταση: το songwriting, o γενικότερος ήχος, η ορμή, η φωνή της Lia Metcalfe...όλα είναι απίστευτα. Ακούστε στο youtube.

72. Trupa Trupa - B Flat A (Glitterbeat Records)















Πρόκειται για το 5ο album του Πολωνικού κουαρτέτου (το οποίο και αγνοούσα παντελώς μέχρι και φέτος) από το Gdansk. O ήχος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως noise-rock infused post punk/hardcore με αρκετή δόση 60s ψυχεδέλειας. Οι στίχοι (τραγουδούν στα αγγλικά) του κιθαρίστα/ποιητή Grzegorz Kwiatkowski είναι πολιτικοί (άλλωστε είναι ανοικτά και ενεργά αντιφασίστας). Η μουσική θυμίζει πέρα από το post-hardcore/punk περιτύλιγμα θυμίζει, εκτός των άλλων, από Syd Barrett-era Pink Floyd μέχρι  Sonic Youth εποχής Α Thousand Leaves (πολλές φορές μέσα στο ίδιο κομμάτι - βλέπε "Lines"). Tο B Flat A είναι ένα album "grower". Αρχικά μπορεί να φανεί μονότονο και λίγο αδιάφορο (έτσι μου φάνηκε εμένα τουλάχιστον) αλλά με μια-δύο έξτρα, στοχευμένες, ακροάσεις το κάπως "υπνωτικό" στυλ αρχίζει και γίνεται εθιστικό, ξεπετιούνται εντυπωσιακά πράγματα που δεν είχες ακούσει στην αρχή. Με τη σφραγίδα ποιότητας Glitterbeat.

73. Fontaines D.C. - Skinty Fia (Partisan Records)
















Οι Fontaines D.C. μαζί με τους Idles θεωρούνταν κάποτε οι νέοι "αστέρες" του Βρετανικού post-punk. Όχι πλέον. Όπως και οι Idles, η Ιρλανδέζικη μπάντα έχει απομακρυνθεί πολύ πλέον από τον αρχικό της ήχο, και ειδικά με το φετινό Skinty Fia. Φυσικά ποσώς μας ενδιαφέρει το τι είδος μουσική παίζει μια μπάντα εφόσον βγάζει καλή μουσική. Και το Skinty Fia είναι γεμάτο από μικρά indie rock/pop/goth διαμαντάκια με μια σύγχρονη παραγωγή-διαμάντι που σίγουρα θα τους κάνει ακόμα πιο γνωστούς στο ευρύ κοινό ειδικά με τα singles Jackie Down The Line και Ι Love You. Πραγματικά το αξίζουν. Ακούστε στο bandcamp.

74. Poison Ruïn - Not Today, Not Tomorrow (Roachleg Records)















Κάπου εδώ βέβαια θα περάσουμε στο πραγματικό underground. H επιστροφή των Poison Ruin θα μας βοήθησει γι' αυτό. Η κυκλοφορία αυτή είναι το 3ο EP της μυστηριώδους μπάντας από τη Φιλαδέλφεια. Ο ήχος τους είναι μια μίξη punk (crusty anarcho punk για την ακρίβεια) με 80s βρώμικου metal και dungeon synth! Σε αυτή εδώ την κυκλοφορία το metal στοιχείο κερδίζει λίγο παραπάνω έδαφος πράγμα που κάνει τον ήχο λίγο πιο "επικό". Μια λέξη μόνο: ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ! Ελπίζω να βρω κάπου το ultra limited 7ιντσο ή να το ξανατυπώσουν σύντομα.


75. Tha Retail Simps - Reverberent Scratch: 9 Shots In Tha Dark (Total Punk)

















Με τέτοια εξωφυλλάρα θα το αγόραζα ούτως ή άλλως κάποια στιγμή άλλα αφού το άκουσα κιόλας μπήκε αμέσως στην buylist. Garage Rock από εκλεκτά υλικά:  ? & The Mysterians + The Velvet Underground + The Make-Up. Ακούστε και freakάρετε στο bandcamp



Μέχρι την επόμενη φορά, να είστε όλ@ κάλα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Νέες κυκλοφορίες του 2022 (μέρος 9ο) από Upamsu, Erupt, Science Man, Bahratal, Cold Brats / Pakt

To No Borders Music προτείνει: Νέες κυκλοφορίες του 2022 (part 3)

To No Borders Music προτείνει: Νέες κυκλοφορίες του 2022 (part 2)