Νέες κυκλοφορίες (part 13) από Bob Vylan, Tensö, La Culpa, Sky Above, Pershagen

 66. Bob Vylan - Bob Vylan Presents The Price Of Life (Ghost Theatre)

















Απίστευτη δισκάρα από τους Bob Vylan 2 χρόνια μετά το ντεμπούτο τους. Κοινωνικοπολιτικοί στίχοι, hardcore punk, grime, dub και διάφορες άλλες επιρροές  (μέχρι και samplάκι του θρυλικού Cubik των 808 State έχει μέσα) αναμιγνύονται υπέροχα και μας δίνουν ένα αριστουργηματικό αποτέλεσμα. Άνετα στα καλύτερα της χρόνιας μέχρι τώρα. Ακούστε στο bandcamp.

67. Tensö - La Generación Cristal (Little Jan's Hammer / Hermano Mono)















Στην Τενερίφη των Κανάριων Νήσων δεν έχει μόνο εξωτικές παραλίες, ηφαίστεια και αμμόλοφους αλλά και μια από τις καλύτερες νέες Punk μπάντες. Οι Tensö πέρσι έβγαλαν ένα demo σε κασέτα και χτυπιόμουν που δεν το πρόλαβα αλλά ευτυχώς επανέρχονται φέτος με το πρωτο τους LP που περιέχει όλα τα κομμάτια εκείνου του demo (επαναηχογραφημένα) + 5 ακόμα. Εδώ λοιπόν έχουμε μίξη '77 με Hardcore punk. Αν έχετε μικρό σε ηλικία αδερφάκι/ανηψάκι κτλπ που θέλετε να το μύησετε στο punk rock ή απλώς να ξαναθυμηθείτε τον ενθουσιασμό της πρώτης φοράς που εσείς ακούσατε, ε, το La Generación Cristal είναι ό,τι καλύτερο!

68. La Culpa - La Culpa (Humo Internacional)















Είναι εκπληκτικό το πόσο καλές κυκλοφορίες βγάζει η Humo Internacional από το Oviedo της Ισπανίας. Για παράδειγμα το ντεμπούτο των La Culpa. Πρόκειται για ένα σχήμα που μετρά μόλις ένα χρόνο ζωής (ίσως και λιγότερο!), έχει τη βάση του στην Βαρκελώνη, έχει στις τάξεις του τον Nestor από τους Futuro Terror και παίζει μελωδικό, μελαγχολικό, (post) punk, Προσωπικά είχα καιρό να ακούσω τόσο καλό ντεμπούτο. Τσεκάρετε στο bandcamp.

69. Sky Above - Indistict Objects (self released)















Δυνατή δουλειά σκοτεινού ambient διανθισμένου με acidιές, techno και breakbeats. Από Θεσσαλονίκη. Ακούστε και στηρίξτε.

70. Pershagen - Hilma (Lövely Records)















Ψυχεδελικό instrumental post rock με λίγο από Mogwai (στα πιο υπνωτικά τους), λίγο Sigur Rós και λίγο από The Durutti Column. Από Σουηδία τα παιδιά, φοβερός, ταξιδιάρικος δίσκος. Ακούστε στο bandcamp.


Τα λέμε ξανά σύντομα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Νέες κυκλοφορίες του 2022 (μέρος 9ο) από Upamsu, Erupt, Science Man, Bahratal, Cold Brats / Pakt

To No Borders Music προτείνει: Νέες κυκλοφορίες του 2022 (part 3)

To No Borders Music προτείνει: Νέες κυκλοφορίες του 2022 (part 2)