Νέες κυκλοφορίες parts 11 & 12 (διπλό τεύχος με 10 νέα entries!!!) από P.E., Ibibio Sound Machine, Alabaster DePlume, Midlake, The Order of the 12, Klonns, Anna Wall, Pan American, Vincent Peirani και Neutrals

Η επόμενη εβδομάδα προβλέπεται δύσκολη για κάποιο update του blog και επειδή έχουν μαζευτεί ήδη αρκετές νέες δουλειές, γι' αυτή τη φορά θα διπλασιάσουμε το αριθμό των κυκλοφορίων που παρουσιάζουμε συνήθως.

51. P.E. - The Leather Lemon (Wharf Cat Records)
















Θα ξεκινήσω με ένα δίσκο που εύκολα είναι στους καλύτερους του 2022 μέχρι τώρα. Είναι η επιστροφή μιας από τις πιο ιδιαίτερες μπάντες των τελευταίων ετών. Mutant disco funk, Νεοϋρκέζικης κοπής post punk, jazzιες στο σαξόφωνο, new wave και no wave περάσματα, pop ευαισθησίες και μελωδίες και μια τραγουδίστρια που στον δεύτερο αυτό δίσκο απελευθερώνεται και δημιουργεί ένα απίστευτο indie υβρίδιο μεταξύ Kim Gordon και Shirley Manson...Bandcamp link

52. Ibibio Sound Machine - Electricity (Merge Records)















Ένας ακόμα χορευτικός (και όχι μόνο) δυναμίτης. Αφροκεντρικο electro funk από τους μάστορες του είδους. Άλλο ένα διαμάντι από τους Ibibio Sound Machine.

53. Alabaster DePlume - GOLD – Go Forward in the Courage of Your Love (International Anthem Recording Company)















H νέα Βρετανική jazz σκηνή μας έχει δώσει τα τελευταία χρόνια απίστευτους δίσκους. Ο Alabaster DePlume (κατά κόσμο Gus Fairbairn) είναι σαξοφωνίστας από το Manchester και συνδυάζει τη jazz (με το μελωδικό αλλά ελεύθερο παίξιμό του να θυμίζει τον τεράστιο John Tchicai) με electronics και spoken word ποίηση. Ο δίσκος ηχογραφήθηκε ως jam sessions με ένα πλήθος μουσικών και αργότερα ο Fairbairn πήρε διάφορα κομμάτια και τα ένωσε σαν puzzle για να φτιάξει τα τραγούδια του Gold. Το αποτέλεσμα είναι μαγευτικό.

54. Midlake - For The Sake of Bethel Woods (Bella Union)















Πρώτη φορά ακούω αυτή τη μπάντα από το Texas αν και απ' οτι καταλαβαίνω έχουν πολλούς fans μιας και δισκογραφούν από το 2004. Οι Midlake με κέρδισαν αμέσως. Παίζουν ένα πολύ δικό τους μίγμα (βαθιά ανάσα) Folk rock, indie rock, space rock, psychedelic rock, pop και ίσως και λίγο από kraut ήχο (τουλάχιστον έτσι μου φάνηκε). Οι συνθέσεις, βασικά τα τραγούδια, γιατί είναι τραγούδια ειναι catchy αλλά καθόλου απλοϊκά. Η μπάντα τζαμάρει (είναι παιχταράδες) ανά διαστήματα και καταφέρνει να μην πλατιάζει πράγμα που δίνει στο αποτέλεσμα φοβερή ζωντάνια, "live" ήχο. Επίσης η φωνή του τραγουδιστή είναι υπέροχη. Bandcamp link

55. The Order of the 12 - Lore of the Land (Group Mind)















Μετά το αμερικάνικo folk των Midlake μήπως θέλετε και σύγχρονο Bρετανικό dreamy psych folk? Θέλετε, αφού πρόκειται για τέτοια δισκάρα. Απίστευτα καλοπαιγμένο, μεστό, και, αν και έχει και τις μελαγχολικές του στιγμές, κατά κάποιο τρόπο είναι feel good και ανεβαστικό. Ακούστε στο bandcamp

56. Klonns - Crow (Iron Lung Records)
















Οι Klonns είναι από τα πιο ενδιαφέροντα σχήματα του νέου κύματος του Γιαπωνέζικου hardcore punk και το αποδεικνύουν με το Crows που μπορεί να θυμίζει 80s αλλά έχει ταυτόχρονα και επιρροές που προσωπικά μου θυμίζουν πιο σύγχρονα πράγματα όπως πχ τους τεράστιους Haram από τη Νέα Υόρκη. Επίσης έχουν και μια blackάδικη εσάνς που τους δίνει αυτό το κάτι διαφορετικό. 4 κομμάτια δυναμίτες.


57. Anna Wall - Missing Moments (Dream Theory)
















To πιο smooth, μελωδικό, ορχηστρικό ambient που θα ακούσετε φέτος. Θυμίζει την θρυλική Pop Αmbient σειρά της Kompakt από τα early 00s με μια υποψία New Age (και είναι γαμάτο γιατί είναι απλώς υποψία 😅). Bandcamp link.

58. Pan American - The Patience Fader (Kranky)
















Δεν θεωρώ ότι χρειάζονται πολλές συστάσεις για τον Mark Nelson/Pan American. Από τα late 90s ακόμα, ο Nelson δικαίως θεωρείται Ambient/Post Rock pioneer (φυσικά μαζί
με μπάντες όπως Stars of the Lid, Labradford κτλπ). Το The Patience Fader είναι ένας ακόμα καταπληκτικός δίσκος στα γνωστά ψηλά επίπεδα του Mark. 

59. Vincent Peirani - Jokers (ACT Music)
















Καλ@ μου prog fans, αφήστε για λίγο τα σούπερ τεχνικά (=πολλές φορές αποστειρωμένα) progressive rock και metal και ρίξτε μια καλή αυτιά στο  jazz / rock τρίο του ακορντεονίστα Vincent Peirani (ηλεκτρική κιθάρα και drums τα άλλα δύο όργανα). Ο δίσκος ξεκινάει με διασκευή Marilyn Manson και πάει μέχρι Bishop Briggs και Nine Inch Nails μαζί με original συνθέσεις. Άκρως κολλητικός, περιπετειώδης αλλά προπάντων ουσιαστικός και "με ψυχή" που λένε. Ακούστε στο bandcamp.

60. Neutrals - Bust Stop Nights (Static Shock Records)
















Οι Neutrals είναι μια μπάντα από την Καλιφόρνια αλλά όμως παίζουν κεφάτη, πανέμορφη Indie pop / singalong punk που όμως ακούγεται Βρετανική από τα late 70s - early 80s κάτι σαν Television Personalities και The Jam. Ακούστε το καινούριο τους EP στο bandcamp.


Θα προσπαθήσω να επανέρθω και την επόμενη βδομάδα, μέχρι τότε να περνάτε καλά και να ακούτε μουσική.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Νέες κυκλοφορίες του 2022 (μέρος 9ο) από Upamsu, Erupt, Science Man, Bahratal, Cold Brats / Pakt

To No Borders Music προτείνει: Νέες κυκλοφορίες του 2022 (part 3)

To No Borders Music προτείνει: Νέες κυκλοφορίες του 2022 (part 2)