Νέες κυκλοφορίες (part 12) από 50 Foot Wave, Dame Area, Straw Man Army, Omega Tribe και Gaddavir

 61. 50 Foot Wave - Black Pearl (Fire Records)











Οι 50 Foot Wave είναι ένα side project της Kristin Hersh των θρυλικών Throwing Muses. Το σχήμα αυτό είχε να βγάλει καινούριο υλικό από τα μέσα των 00s αλλά το alt rock του Black Pearl είναι ένα grungeιάρικο, bluesιάρικο, σκοτεινό, φασαριόζικο και ταξιδιάρικο διαμάντι. Ακούγεται με χαμηλό φωτισμό, άραγμα και κάτι για να πίνεις. Bandcamp link.

62. Omega Tribe - New Peace Movement (Grow Your Own Records/Anthrax UK)
















Οι θρυλικοί Omega Tribe (ένα από τα πιο μελωδικά anarcho punk συγκροτήματα των 80s) επέστρεψαν με το πρώτο τους full length από το 1983 (είχε προηγηθεί και το EP της επανασύνδεσης το 2020). Φανταστική μίξη anarcho/'77 punk με indie pop (ένα genre που ούτως ή άλλως έβαλαν το λιθαράκι τους για δημιουργηθεί στα 80s). Δεν πρόκειται για κάποιο μέτριο γεροντικό comeback. Το album είναι φοβερό. CD διαθέσιμο από τώρα, βινύλιο κατά τον Αύγουστο.

63. Dame Area - Esto Me Pertence (Humo Internacional / B.F.E. Records)















Το ντουέτο των Dame Area επανέρχεται με άλλο ένα EP μετά το φοβερό περσινό full length. Δεν έχουν αλλάξει πολύ τον ήχο τους, δλδ έχουμε τα γνωστά : EBM, ηλεκτρονικό post punk, industrial επιρροές από Throbbing Gristle και Neubauten, tribal ρυθμοί κ.ο.κ. Είναι βεβαίως μια από τις καλύτερες underground ηλεκτρονικές μπάντες οπότε και η κυκλοφορία συστείνεται ανεπιφύλακτα. Κυκλοφορεί από την Humo Internacional , την B.F.E. Records αλλά και από την ίδια την μπάντα.

64. Straw Man Army - SOS (D4MT LABS INC NEUROSONIC RESEARCH / La Vida Es Un Mus)















Αν είστε fans του σύγχρονου post punk αλλά και του 80s anarcho punk ήχου και θεματολογίας, στο SOS των Νεουρκέζων Straw Man Army θα βρείτε έναν από τους πιο υπέροχους δίσκους των τελευταίων ετών για το σύγχρονο punk. Bandcamp links εδώ κι εδώ

65. Gaddavír - Haltu kjafti, ég hef það fínt (Ægisbraut Records)















Οι Gaddavír ( = Συρματοπλέγματα) από το Akranes της Ισλανδίας κυκλοφόρησαν τη νέα τους δουλειά Haltu kjafti, ég hef það fínt ( = Σκάσε, είμαι καλά) στη τοπική Aegisbraut Records. Έχουμε να κάνουμε με το πιο ενδιαφέρον τους πόνημα μέχρι στιγμής. Μιλάμε για βαρύ hardcore punk το οποίο περιέχει street/oi αλλά και post-hardcore στοιχεία. Ακούστε στο bandcamp.


Τα λέμε την επόμενη εβδομάδα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Νέες κυκλοφορίες του 2022 (μέρος 9ο) από Upamsu, Erupt, Science Man, Bahratal, Cold Brats / Pakt

To No Borders Music προτείνει: Νέες κυκλοφορίες του 2022 (part 3)

To No Borders Music προτείνει: Νέες κυκλοφορίες του 2022 (part 2)