Νέες κυκλοφορίες (part 10) από Aldous Harding, Sangre De Muerdago, Anadol, Jenny Hval και μια συλλογή τoυ label Kalahari Oyster Cult

 46. Aldous Harding - Warm Chris (4AD)
















4η full length κυκλοφορία για την απίστευη Aldous Harding και το Warm Chris είναι ταυτόχρονα ο πιο ευκολοάκουστος αλλά και ο πιο εκκεντρικός της δίσκος. Οι συνθέσεις είναι εντελώς λιτά pop/folk τραγούδια με τη φωνή της σε πρώτο πλάνο αλλά σχεδόν σε καθένα απ αυτά η Νεοζηλανδεζα αλλάζει τόσο πολύ τη φωνή της που αν κάποιος σου έλεγε ότι τραγουδάει άλλο άτομο εύκολα θα το πίστευες. Το Warm Chris είναι η φυσική συνέχεια του Designer του 2019 και είναι από τους δίσκους που ακούγοντάς τους χωρίς να ξέρεις περί τίνος πρόκειται δεν είσαι σίγουρος αν κυκλοφόρησε το 1970 ή το 2022. Οι fans θα αγαπήσουν, οι newcomers θα κολλήσουν και θα ψάξουν και τα 3 προηγούμενα διαμάντια της. Youtube playlist.

47. Sangre De Muerdago - Cantiga da Rainha das Aguas (self released)















To δεύτερο μέρος της live συνεργασίας των Sangre De Muerdago με τους Judasz & Nahimana μόλις κυκλοφόρησε. Droney, σκοτεινό folk με μελωδίες από τη παραδοσιακή μουσική της Γαλικίας, έγχορδα, hurdy gurdy, κιθάρες και electronics. Στοιχειωτικό όπως και το 1ο μέρος που βγήκε πέρσι.

48. Anadol - Felicita (Pingipung)















Δύσκολο να περιγράψει κανείς αυτό το δίσκο μιας και η Gözen Atila (aka Anadol) ακροβατεί ανάμεσα στα genres αβίαστα και οργανικά ακόμα και μέσα στην ίδια σύνθεση. Μέσα στο Felicita θα ακούσετε  jazz, free improv, kraut rock (και στην "κιθαριστικη" αλλά και στην "ambient/ηλεκτρονική" εκδοχή του), soundtrackικές πινελιές a la Angelo Badalamenti ή Barry Adamson ή ακόμα και Mihaly Vig, electronic pop, όλα συνοδευόμενα από τα περίεργα synths και electronics της Anadol με μια εσάνς Μέσης Ανατολής και εκτελεσμένα άψογα από φοβερούς Τούρκους jazz μουσικούς που ηχογράφησαν μαζί της το album στην Κωνσταντινούπολη. Προτείνεται ανεπιφύλακτα σε όσ@ αγαπούν γενικώς jazz ή/και experimental μουσική. Μη το χάσετε.

49. Jenny Hval - Classic Objects (4AD)















Η επιστροφή της Νορβηγίδας Jenny Hval. Το Classic Objects είναι μάλλον ο πιο ευκολοάκουστος δίσκος της (και ο 1ος της στη 4AD) χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν διατηρεί τους πειραματισμούς του παρελθόντος της καλλιτέχνιδας. Art Pop με Dream, Synth, Ambient στοιχεία και σε κάποια σημεία μέχρι και World Music επιρροές (όπως θα τις ακούγαμε από τους Talking Heads). Youtube playlist.


50. Various Artists - Elsewhere XX (Kalahari Oyster Cult)















Φοβερή διπλή συλλογή που κυκλοφόρησε τέλη Φεβρουαρίου από το Ολλανδικό label με γαμάτο όνομα Kalahari Oyster Cult. Έχει μέσα τα πάντα από post punk, industrial, ebm, synth pop, electro, mutant funk, electronic folk, motorik kraut μέχρι και διασκευή από το soundtrack του Twin Peaks. Και όλα δένουν μεταξύ τους με κάποιο μαγικό τρόπο. Προσωπικά ανακάλυψα πολλά καινούρια (και λίγα παλιότερα!) φανταστικά πράγματα εδώ μέσα και νομίζω θα το κάνετε κι εσείς.


Τα λέμε την επόμενη βδομάδα με ακόμα 5 προτεινόμενες νέες κυκλοφορίες


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Νέες κυκλοφορίες του 2022 (μέρος 9ο) από Upamsu, Erupt, Science Man, Bahratal, Cold Brats / Pakt

To No Borders Music προτείνει: Νέες κυκλοφορίες του 2022 (part 3)

To No Borders Music προτείνει: Νέες κυκλοφορίες του 2022 (part 2)