Νέες κυκλοφορίες του 2022 (μέρος 9ο) από Upamsu, Erupt, Science Man, Bahratal, Cold Brats / Pakt

 Αυτή τη φορά θα ασχοληθούμε αποκλειστικά με δίσκους που κινούνται στον ευρύτερο σκληρό ήχο είτε αυτός ονομάζεται punk είτε metal είτε ό,τιδήποτε στο ενδιάμεσο.


41. Science Man - Nines Mecca (Swimming Faith Records)
















O Science Man είναι ο John Toohill από το Buffalo της Νέας Υόρκης και μέσα σε λιγότερο από 20 λεπτά καταφέρνει να μας δώσει ένα φρενήρες και ανισόρροπο μίγμα garage/grunge/hardcore punk. Φανταστείτε κάτι σαν τους Stooges, τους Scratch Acid και τους Fang αλλά στο πιο hardcore και στο πιο heavy. Δίσκος που σε κάνει να πατάς το repeat συνέχεια. Ακούστε στο bandcamp.


42. Cold Brats / Pakt - Split EP (Crapoulet Records/No Spirit/Smelly Cat Records/Mad Schnauzer Records/Štrigon Records)
















Οι Cold Brats είναι από τη Ρουμανία, οι Pakt από τη Σλοβενία. Και οι δύο  μπάντες είναι στα όρια του noise rock αλλά οι πρώτοι παίζουν σύγχρονο post punk ενώ οι δεύτεροι hardcore/d-beat . Ακούγοντας τα τραγούδια  φαντάζομαι πώς και οι δύο πρέπει να ειναι μανιακές στα live και ελπίζω κάποια στιγμή να τις πετύχω σε κάποια συναυλία. Φανταστικό σπλιτάκι (Επίσης μπορείτε να τσίμπησετε το 7" από το bandcamp των Cold Brats).

43.
Erupt - Left To Rot (Static Shock Records)















Οι Erupt παίζουν ορμητικό death metal/punk με ρίζες στη Σουηδική σκηνή των 90s ή οποία ούτως ή άλλως είχε επηρεαστεί από τον d-beat punk ήχο των 80s. O τόνος της κιθάρας μου θυμίζει Nihilist/early Entombed τα φωνητικά Dark Tranquility αλλά όσο κι αν όλα αυτά φέρνουν στο μυαλό τον death metal ήχο, άλλο τόσο η μουσική είναι και προϊόν του 80s hardcore punk. Non stop σφυροκόπημα.


44. Upamsu - Ajian Uleman Sang Peteng (self released)















Ατμοσφαιρικό Black Metal (ευτυχώς no keyboards here) από την Ινδονησία με riff που έρχονται κατευθείαν είτε από Sundanese traditional music είτε από crust punk. Καθαρά, απεγνωσμένα φωνητικά. Lo-fi ήχος.
Για μένα ο Black Metal δίσκος της χρονιάς μέχρι τώρα μαζί με το Nameless Mist II. Προς το παρόν δεν υπάρχει physical release (και ελπίζω να διορθωθεί αυτό γρήγορα) αλλά μπορείτε να το ακούσετε στο bandcamp.

45. Bahratal - Legie Ubožáků (Stoned to Death)















Mίγμα hardcore/heavy metal/punk/black metal από Τσεχία. Είναι ηχογραφημένο λες και είμαστε κάπου στα mid 80s και η μπάντα πήρε το 1st wave black των early Bathory (less thrashy) και κόλλησαν από πάνω τη heavy πλευρά των Celtic Frost και των Slayer μαζί με NY hardcore επιρροές. Το ηχητικό αποτέλεσμα είναι σούπερ φασαριόζικο, χύμα και χαοτικό.


Τα λέμε την επόμενη εβδομάδα με ακόμα 5 νέες κυκλοφορίες!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

To No Borders Music προτείνει: Νέες κυκλοφορίες του 2022 (part 3)

To No Borders Music προτείνει: Νέες κυκλοφορίες του 2022 (part 2)